Gombás marhasült leveles tésztában
Gombás marhasült leveles tésztában
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • gomba - 1 kilogramm
  • marha hátszín - 1 kilogramm
  • baromfipástétom - 30 dekagramm
  • leveles tészta - 1 csomag
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A Knorr Grill fűszerkeveréket keverjük el az olajjal, kenjük be vele a húst és hagyjuk pácolódni a hűtőben 30 percet (pácolhatjuk a húst hosszabb ideig is). Forró serpenyőben pirítsuk meg a húst.
  2. Pirítsuk meg Rama margarinon az apróra vágott hagymát és gombát, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát nyújtsuk ki és helyezzük rá a gombás hagymát, majd a húst.
  4. Kenjük be a pástétommal és tekerjük fel a tésztát.
  5. Nyomjuk össze a széleket, a tetejét pedig kenjük be tojással. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük be 200 °C fokra előmelegített sütőbe 10 percre, majd csökkentsük a sütési hőmérsékletet 180 °C fokra és süssük 30 percig. Tálaláskor szeleteljük és zöldségekkel, burrgonyakörettel tálalhatjuk.