Feltöltve:

Gombás marharagu

timer 145
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
kakukkfű4 darab
olaj2 evőkanál
cukor1 evőkanál
Knorr Marhahúsleves-kocka2 darab
babérlevél2 darab
liszt1 evőkanál
hagyma2 darab
csiperke gomba400 gramm
rozmaring ág10 cm
marhalábszár800 gramm

Gombás marharagu a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lábszárat vágjuk 6-8 vastagabb szeletre. Szórjuk meg 1-2 evőkanál liszttel.

2. lépés

A hagymát pirítsuk meg olajon, majd szórjunk rá egy kis cukrot, hogy karamellizálódjon. Kevergessük, hogy ne égjen le.A végén adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát és 15-20 másodpercig pirítsuk, hogy előjöjjön a finom illata.

3. lépés

Majd öntsük föl kb. 6-7 dl vízzel és adjuk hozzá a Knorr-kockákat. Tegyük bele a húst és a nagy darabokra vágott gombát, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a rozmaringot.

4. lépés

Hozzuk forrásba, majd kis lángon, lefedve, pároljuk addig, míg jól meg nem puhul, kb. 2-2 és fél órát. Közben kóstoljuk és ha szükséges, sózzuk egy kicsit. Az utolsó fél órát párolhatjuk fedő nélkül, hogy be tudjon jobban sűrűsödni a szaftja.

5. lépés

Tálaljuk párolt zöldségekkel és főtt burgonyával. Szórjuk meg frisen őrölt borssal és frissen vágott petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem