Gombás marharagu a Főételek kategóriában
A lábszárat vágjuk 6-8 vastagabb szeletre. Szórjuk meg 1-2 evőkanál liszttel.
A hagymát pirítsuk meg olajon, majd szórjunk rá egy kis cukrot, hogy karamellizálódjon. Kevergessük, hogy ne égjen le.A végén adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát és 15-20 másodpercig pirítsuk, hogy előjöjjön a finom illata.
Majd öntsük föl kb. 6-7 dl vízzel és adjuk hozzá a Knorr-kockákat. Tegyük bele a húst és a nagy darabokra vágott gombát, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a rozmaringot.
Hozzuk forrásba, majd kis lángon, lefedve, pároljuk addig, míg jól meg nem puhul, kb. 2-2 és fél órát. Közben kóstoljuk és ha szükséges, sózzuk egy kicsit. Az utolsó fél órát párolhatjuk fedő nélkül, hogy be tudjon jobban sűrűsödni a szaftja.
Tálaljuk párolt zöldségekkel és főtt burgonyával. Szórjuk meg frisen őrölt borssal és frissen vágott petrezselyem zölddel.