Gombás-ketchupos pizza
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - dl
  • cukor - 1 evőkanál
  • tej - 3 dl
  • sajt - 20 dekagramm
  • liszt - 60 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • paradicsomlé - 2 dl
  • Globus Ketchup - 1 dl
  • konzerv gomba - 40 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
  2. Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
  3. Közben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. A gombát lecsepegtetjük, és a hagymára borítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevéske vízzel és a paradicsomlével felöntve, fedő alatt 15 percig pároljuk A fedőt levéve beleszórjuk a lisztet, besűrítjük, majd a tűzről levéve belekavarjuk a ketchupot.
  4. A sajtot apróra vágjuk.
  5. A megkelt tésztát egy nagyobb, kikent és kilisztezett tepsibe borítjuk és kézzel szétnyomkodjuk. Egyenletesen szétterítjük rajta a gombás feltétet.
  6. Megszórjuk a sajttal.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.