Gombás karfiol paprikás a Főételek kategóriában
A megpucolt hagymát finomra vágjuk. 2-3 evőkanál olajon megdinszteljük.
Amíg a hagyma pirul, cikkekre vágjuk a gombát és rózsáira szedjük a karfiolt.
Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a gombát. Közepes lángon addig pároljuk, amíg a nagyja levét elfővi. Hozzáadjuk a karfiolt, fölöntjük vízzel. Majd hozzáadjuk a Knorr házias pörkölt alapot. Lassú-közepes lángon kb. 10-15 percig főzzük. Tegyünk bele egy tv paprikát is egészben, hogy később kivehessük, ha valaki nem szereti benne. Vágjuk föl hosszában félbe, de csak a magház elejéig.
A majdnem kész paprikást tejfölös habarással sűrítjük. Egy kicsi vízben keverjük simára a lisztet, majd keverjük ki a tejföllel. Merjünk rá egy kis forró paprikás szaftot, majd ezt öntsük vissza a paprikásba és keverjük el. Pár percig főzzük még. Tálaljuk galuskával, vagy önmagában, húsok mellé köretként, vagy vegetáriánusoknak túróval vagy sajttal dúsítva.