Gombás karaj
Gombás karaj
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • olaj - 2 evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • hagyma - 1 darab
  • sertéskaraj - 40 dekagramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 teáskanál
  • gomba - 25 dekagramm
  • Knorr Vadas alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A megtiszított gombát felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk. A karajszeleteket beszorjuk a fűszerkeverékkel majd az olajon pár perc alatt hirtelen megsütjük őket, aztán kiszedjük és melegen tartjuk.
  2. A serpenyőben a maradék zsiradékon megpirítjuk a hagymát majd a gombát. Felöntjük a 4 dl hideg vízzel és 1dl tejszínnel elkevert KNORR Vadas alappal, állandó kevergetés mellett felforraljuk, egy percig főzzük. A hússzeleteket tányérra helyezzük, a lecsöpögött szaftot a gombaszószba keverjük és ráöntjük a húsra.