olaj | 2 evőkanál |
---|---|
tejszín | 1 dl |
hagyma | 1 darab |
sertéskaraj | 40 dekagramm |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 teáskanál |
gomba | 25 dekagramm |
Knorr Vadas alap | 1 csomag |
Gombás karaj a Főételek kategóriában
A megtiszított gombát felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk. A karajszeleteket beszorjuk a fűszerkeverékkel majd az olajon pár perc alatt hirtelen megsütjük őket, aztán kiszedjük és melegen tartjuk.
A serpenyőben a maradék zsiradékon megpirítjuk a hagymát majd a gombát. Felöntjük a 4 dl hideg vízzel és 1dl tejszínnel elkevert KNORR Vadas alappal, állandó kevergetés mellett felforraljuk, egy percig főzzük. A hússzeleteket tányérra helyezzük, a lecsöpögött szaftot a gombaszószba keverjük és ráöntjük a húsra.