Gombás-kapros-virslis rizs
Gombás-kapros-virslis rizs
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • joghurt - 1 dl
  • kapor - 1 csokor
  • rizs - 125 gramm
  • gomba - 25 dekagramm
  • só - 2 teáskanál
  • virsli - 4 darab

Elkészítés:

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra kockázzuk. A gombát is megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük. A virsliket felkarikázzuk.
  2. Ezalatt a rizst 2x-s vízzel, sóval és pár csepp olajjal nagy lángon megfőzzük. Ha elfő a leve, akkor pótoljuk. A hagymát forró olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk az apróra vágott gombát, összepirítjuk, majd a virslivel is ugyanezt tesszük. Felöntjük vízzel és közben vágunk bele kaprot.
  3. Ha megfőtt, akkor tejföl-joghurt keverékével sűrítjük, liszt nem kell bele. Ha ez elkészült, a rizst leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy a keményítős levét lemossuk, majd összekeverjük a gombás-virslis raguval. Kicsit összefőzzük és még adunk hozzá friss kaprot, az íze kedvéért. Forrón tálaljuk.