Gombás-kapros-virslis rizs a Főételek kategóriában
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra kockázzuk. A gombát is megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük. A virsliket felkarikázzuk.
Ezalatt a rizst 2x-s vízzel, sóval és pár csepp olajjal nagy lángon megfőzzük. Ha elfő a leve, akkor pótoljuk. A hagymát forró olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk az apróra vágott gombát, összepirítjuk, majd a virslivel is ugyanezt tesszük. Felöntjük vízzel és közben vágunk bele kaprot.
Ha megfőtt, akkor tejföl-joghurt keverékével sűrítjük, liszt nem kell bele. Ha ez elkészült, a rizst leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy a keményítős levét lemossuk, majd összekeverjük a gombás-virslis raguval. Kicsit összefőzzük és még adunk hozzá friss kaprot, az íze kedvéért. Forrón tálaljuk.