Feltöltve:

Gombás-káposztás pirog

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

savanyú káposzta500 gramm
szegfűbors3 darab
babérlevél2 darab
liszt1 kilogramm
szárított gomba100 gramm
napraforgó olaj3 evőkanál
közepes hagyma1 darab
őrölt kömény0.25 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Készítsük el a tölteléket: 1 órára áztassuk be a gombákat meleg vízbe. Ezután csepegtessük le (a vizet tartsuk meg) és vágjuk apróra.

  2. 2. lépés

    Tegyük a káposztát egy lábosba, öntsük rá a gombás vizet, adjuk hozzá az apróra vágott gombát, egy kanál olajat, a fűszereket. Főzzük lassú tűzön kb. 1 órán keresztül, míg a káposzta megpuhul.

  3. 3. lépés

    Vágjuk apróra a hagymát és 1 evőkanál olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a megpuhult káposztához. Ízesítsük a lereszelt fokhagymával és egy csipet borssal.

  4. 4. lépés

    Hűtsük le a tölteléket és vagdossuk apróra, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok. Ha túl nedvesnek találjuk, adhatunk hozzá egy kis zsemlemorzsát.

  5. 5. lépés

    Készítsük el a tésztát: szitáljuk át a lisztet egy tálba, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat és vizet. Mikor már egyenletes állagú masszát kaptunk, tegyük ki a gyúródeszkára és addig gyúrjuk, míg sima és rugalmas lesz.

  6. 6. lépés

    Szórjunk alá egy kis lisztet és nyújtsuk ki vékonyra. Egy pohár segítségével szaggassunk ki köröket.

  7. 7. lépés

    Tegyünk mindegyikre tölteléket, hajtsuk félbe, majd ragasztgassuk össze a széleit egy kis víz segítségével. A kész pirogokat főzzük pár percig, bő sós, forró vízben. Forrón tálaljuk, pirított hagymával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem