Gombás-kaliforniai paprikás tepsis tarja
Gombás-kaliforniai paprikás tepsis tarja
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • burgonya - 6 darab
  • paprika - 1 darab
  • sertés oldalas - 50 dekagramm
  • sertés tarja - 4 szelet
  • gomba - 25 dekagramm
  • kaliforniai paprika - 2 darab

Elkészítés:

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, az oldalast csontokra szedjük. Megkenjük mindkét oldalukat a következő tejfölös-paprikakrémes keverékkel:, amibe rakhatunk kakukkfüvet, paprikát, borsot, oregánót, apróra zúzott, vágott fokhagymát, sót.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, olajat öntünk a tepsibe, és lerakjuk őket, rá a megkent húsokat és a megkent oldalast. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Hozzáadjuk a szeletelt kaliforniai paprikát, paprikát.
  3. Mikor mindezt lerakjuk egymásra rétegezve, felöntjük a széleken vízzel, hogy ne mossuk le róla az ízeket. Lefedjük alufóliával, nagy hőfokon megsütjük a sütőben (250 fok), majd levéve a fóliát összepirítjuk még egy kicsit. Ha megsült forrón, és házi savanyúsággal, például kovászos uborkával tálaljuk.