Gombás-kaliforniai paprikás tepsis tarja a Főételek kategóriában
A hússzeleteket kiklopfoljuk, az oldalast csontokra szedjük. Megkenjük mindkét oldalukat a következő tejfölös-paprikakrémes keverékkel:, amibe rakhatunk kakukkfüvet, paprikát, borsot, oregánót, apróra zúzott, vágott fokhagymát, sót.
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, olajat öntünk a tepsibe, és lerakjuk őket, rá a megkent húsokat és a megkent oldalast. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Hozzáadjuk a szeletelt kaliforniai paprikát, paprikát.
Mikor mindezt lerakjuk egymásra rétegezve, felöntjük a széleken vízzel, hogy ne mossuk le róla az ízeket. Lefedjük alufóliával, nagy hőfokon megsütjük a sütőben (250 fok), majd levéve a fóliát összepirítjuk még egy kicsit. Ha megsült forrón, és házi savanyúsággal, például kovászos uborkával tálaljuk.