Feltöltve:

Gombás harcsapaprikás

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 evőkanál
füstölt szalonna8 dekagramm
liszt1 teáskanál
hagyma1 darab
gomba300 gramm
Knorr Halászlékocka2 darab
harcsafilé500 gramm

Gombás harcsapaprikás a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A szalonnát vágjuk kockákra. Egy forró serpenyőben süssük ki a zsírját. Ha kész, egy szűrőkanállal vegyük ki a szalonna kockákat és tegyük félre.

2. lépés

Ezalatt vágjuk apróra a hagymát és vágjuk kb. 2 cm-es kockákra a harcsafilét. A harcsafilét sózzuk be egy kicsit. A megtisztított gombát vágjuk szeletekre, vagy cikkekre.

3. lépés

A hagymát pirítsuk meg a szalonnazsíron. Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk meg, míg elfövi a levét. Majd adjuk hozzá a harcsa kockákat is és pirítsuk meg őket is.

4. lépés

Öntsük föl egy pici vízzel. Adjuk hozzá a halászlé kockákat. Jól keverjük el és kis-, közepes lángon főzzük készre kb. 10-12 perc alatt.

5. lépés

Egy nagy evőkanál tejfölt keverjünk simára egy kiskanál liszttel. Habarjuk be vele a gombás harcsapaprikást.
Tálaljuk túrós tésztával, vagy juhtúrós sztrapacskával. Az ínyencek szórják meg friss kaporral és a ropogós szalonnakockákkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem