Gombás harcsapaprikás a Főételek kategóriában
A szalonnát vágjuk kockákra. Egy forró serpenyőben süssük ki a zsírját. Ha kész, egy szűrőkanállal vegyük ki a szalonna kockákat és tegyük félre.
Ezalatt vágjuk apróra a hagymát és vágjuk kb. 2 cm-es kockákra a harcsafilét. A harcsafilét sózzuk be egy kicsit. A megtisztított gombát vágjuk szeletekre, vagy cikkekre.
A hagymát pirítsuk meg a szalonnazsíron. Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk meg, míg elfövi a levét. Majd adjuk hozzá a harcsa kockákat is és pirítsuk meg őket is.
Öntsük föl egy pici vízzel. Adjuk hozzá a halászlé kockákat. Jól keverjük el és kis-, közepes lángon főzzük készre kb. 10-12 perc alatt.
Egy nagy evőkanál tejfölt keverjünk simára egy kiskanál liszttel. Habarjuk be vele a gombás harcsapaprikást.
Tálaljuk túrós tésztával, vagy juhtúrós sztrapacskával. Az ínyencek szórják meg friss kaporral és a ropogós szalonnakockákkal.