Gombás falatkák
Gombás falatkák
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • savanyú káposzta - 0.5 kilogramm
  • babérlevél - 2 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • köménymag - 0.5 teáskanál
  • leveles tészta - 0.5 kilogramm
  • közepes hagyma - 1 darab
  • szárított gomba (legjobb a tinóru) - 100 gramm
  • szárított majoránna - 15 gramm
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Áztasd be a gombát meleg vízbe kb. 20 percre, majd vágd össze.Tedd a káposztát egy lábosba és add hozzá a gomba áztató vizét és az aprított gombát. Adj hozzá szétmorzsolva 1 kocka Knorr Zöldséglevest.
  2. A köményt alaposan aprítsuk össze késsel, majd keverjük össze a vajas ízzel. Add a káposztához. Az egészet lassan főzd egy órán át, míg a káposzta megpuhul.
  3. A hagymát vágd apróra és pirítsd meg egy nagy serpenyőben vajon. Add hozzá a megfőzött káposztát és mindent együtt piríts át.
  4. Ízesítsd a lereszelt fokhagymával és majoránnával. Adj hozzá borsot is, ha szükséges. Abban az esetben, ha a töltelék nagyon nedves, kicsit nagyobb mennyiségű zsemlemorzsát adj hozzá.
  5. Szórj az asztalra egy kis lisztet. Tedd rá a kiolvasztott leveles tésztát és sodrófa segítségével nyújtsd vékonyra.
  6. Tedd át a hideg tölteléket a tésztára és tekerd fel henger alakúra. A tészta tetejét kend be tojás sárgájával és szórd meg a szárított fűszerekkel.
  7. Süsd 200 fokon kb. 20-25 percig. Amikor a tekercs kihűl vágd kisebb darabokra. A kész falatkákat kínáld vörös céklalevessel vagy tiszta gombalevessel..