Gombás-csirkés quiche
Gombás-csirkés quiche
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 25 dekagramm
    • hideg Rama - 12 dekagramm
    • tojássárgája - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • tejföl - 2 evőkanál

    Töltelék

    • csirkemell - 25 dekagramm
    • csiperkegomba - 15 dekagramm
    • curry - 0.24 teáskanál
    • só - 1 darab
    • bors - 1 darab
    • tej - 2 dl
    • tojás - 4 darab

    Elkészítés:

    1. Dolgozzuk össze a lisztet a Ramával, tojássárgával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá 2-3 ek tejfölt, vagy hideg vizet, majd fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe kb. 30 percre. Ezután nyújtsuk vékonyra, fektessük quiche formába és szurkáljuk meg villával. Pirítsuk meg 2 ek olajon a csíkokra vágott csirkehúst. Keverjük hozzá a felszeletelt csiperkegombát és pároljuk együtt pár percig. Fűszerezzük curryvel, valamint sóval és borssal. Töltsük a gombás húst a tésztára. Keverjük össze a tejet a tojással, öntsük a töltelékre és süssük 180 °C-on kb. 50 percig.