Gombás csirkeragu tésztakéregben sütve a Főételek kategóriában
Egy lábosban forrósítsuk föl a margarint és pirítsuk meg rajta a kockára vágott kolozsvári szalonnát és az apróra vágott hagymát.
Adjuk hozzá a kb. 2-3 cm-es kockákra vágott csirkemellet és pirítsuk fehéredésig.
Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk ezt is a csirkéhez. Enyhén sózzuk meg, és pirítsuk tovább, míg a gomba elfövi a leve nagy részét.
Szórjuk rá a Knorr-alapot és öntsünk rá 2,5 dl tejet. Jól keverjük el, majd hozzuk forrásba. Kis lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 5 percig.
Majd öntsük a ragut egy hőálló tálba. A leveles tésztát nyújtsuk ki a megfelelő méretre ha szükséges, és fedjük le vele a tálat. Vagdossuk le a lelógó szélét, és egy vizes villával nyomkodjuk rá a tálra. A maradék tésztából vághatunk ki formákat, amelyeket díszítésként rátehetünk a tészta tetejére.
Egy felvert tojással kenjük be és tegyük kb. 190 fokos sütőbe 10-15 percre, míg a tészta szépen megemelkedik és megpirul. Tálaljuk párolt zöldségekkel.