Feltöltve:

Gombás csirkeragu tésztakéregben sütve

timer 45
mood Közepes
person 3 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

csirkemell40 dekagramm
Knorr Carbonara spagetti alap1 csomag
tojás1 darab
tej2 dl
hagyma1 darab
gomba25 dekagramm
margarin1 evőkanál
leveles tészta200 gramm
nyers,füstölt kolozsvári szalonna5 dekagramm

Gombás csirkeragu tésztakéregben sütve a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy lábosban forrósítsuk föl a margarint és pirítsuk meg rajta a kockára vágott kolozsvári szalonnát és az apróra vágott hagymát.

2. lépés

Adjuk hozzá a kb. 2-3 cm-es kockákra vágott csirkemellet és pirítsuk fehéredésig.

3. lépés

Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk ezt is a csirkéhez. Enyhén sózzuk meg, és pirítsuk tovább, míg a gomba elfövi a leve nagy részét.

4. lépés

Szórjuk rá a Knorr-alapot és öntsünk rá 2,5 dl tejet. Jól keverjük el, majd hozzuk forrásba. Kis lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 5 percig.

5. lépés

Majd öntsük a ragut egy hőálló tálba. A leveles tésztát nyújtsuk ki a megfelelő méretre ha szükséges, és fedjük le vele a tálat. Vagdossuk le a lelógó szélét, és egy vizes villával nyomkodjuk rá a tálra. A maradék tésztából vághatunk ki formákat, amelyeket díszítésként rátehetünk a tészta tetejére.

6. lépés

Egy felvert tojással kenjük be és tegyük kb. 190 fokos sütőbe 10-15 percre, míg a tészta szépen megemelkedik és megpirul. Tálaljuk párolt zöldségekkel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem