Gombás-bazsalikomos hústekercsek
Gombás-bazsalikomos hústekercsek
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • napraforgó olaj - 1 evőkanál
  • bazsalikom - 1 csokor
  • Knorr Rókagomba krémleves - 1 csomag
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • 12%-os tejföl - 2 dl
  • friss gomba - 10 dekagramm
  • pulykaszelet - 4 darab

Elkészítés:

  1. 175-200°C-ra melegítsük elő a sütőt. A tasak tartalmát a tejföllel elkeverjük. A gombát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és a szószba keverjük.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, kevés sóval ízesítjük, esetleg frissen őrölt borssal fűszerezzük, majd rájuk simítjuk a gombás szószt.
  3. A bazsalikomleveleket megmossuk, lecsepegtetjük és elosztjuk a hússzeleteken.
  4. A szeleteket két oldalát felhajtva feltekerjük, és hajtással lefelé egy olajjal enyhén kikent hőálló tálba helyezzük. Kevés, kb. fél deci vizet öntünk alá.
  5. 175-200°C-ra előmelegített sütőben, fóliával letakarva 35-40 percig sütjük.
  6. Az utolsó 10 percben reszelt sajttal megszórjuk és fólia nélkül készre sütjük. Kínáljuk burgonyapürével.