Gombás baromfi vagdalt
Gombás baromfi vagdalt
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • csirkemell filé - 80 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Magyaros Fűszervarázs - 1 csomag
  • majoránna - 1 teáskanál
  • olaj - 2 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • snidling - 1 csokor
  • gomba - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg és főzzük meg a sárgarépát egy lábosban. Aprítsuk fel a snidlinget és a megtisztított hagymát. Reszeljük le a fokhagymát. Vágjuk apróra a gombát.
  2. Forró olajon dinszteljük üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk meg. Hagyjuk hűlni.
  3. Közben a húst a sárgarépával együtt daráljuk le. Adjuk hozzá a Magyaros fűszerkeveréket és a majoránnát. Majd alaposan keverjük össze.
  4. Keverjük hozzá ezután a kihűlt hagymás gombát. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget is.
  5. A húsmasszát tegyük bele egy margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt téglalap alakú sütőformába. Süssük 160 fokos sütőben kb. 60 percig. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni és borítsuk ki egy deszkára, majd szeleteljük fel a kívánt méretű adagokra.Tálaljuk burgonyapürével és salátával. Előételként tálaljuk vörös áfonya lekvárral.