Gombás árpagyöngy
Gombás árpagyöngy
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 2 darab
  • majoránna - 1 evőkanál
  • bors - 1 teáskanál
  • olaj - 50 milliliter
  • babérlevél - 1 gramm
  • szárított gomba - 100 gramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • árpagyöngy - 200 gramm

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a gombát meleg vízbe 25 percre, majd vágjuk kis darabokra.
  2. Közben aprítsuk fel a hagymát apróra, és egy lábosban olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a gombát és az aprított fokhagymát, s rövid ideig pirítsuk együtt
  3. Adjuk hozzá az árpagyöngyöt és öntsük le az egész 2és félszeres mennyiségű vízzel..
  4. Dobjuk bele a majoránnát, a borsot, a babérlevelet és a Knorr zöldségleves kockát is. Forraljuk fel az egészet, majd tegyük át tűzálló tálba
  5. A lefedett tálat tegyük 180 fokra felmelegített sütőbe. Süssük addig, amíg az árpagyöngy teljesen beszívja a vizet - puha és száraz lesz.