Gombapaprikás
Gombapaprikás
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 5 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • gomba - 40 dekagramm
  • édes őrölt pirospaprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk, majd a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
  3. Meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük 3 dl vízzel. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fűszerezzük, és lefedve főzzük.
  4. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és egy kis vízzel csomómentesen.
  5. Ha megfőtt a gomba, kevergetve lassan hozzáönjük, és összeforraljuk.