Gombamártás dióval
Gombamártás dióval
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • tejföl - 1 dl
  • citromlé - 1 teáskanál
  • szójaszósz - 1 evőkanál
  • csiperkegomba - 250 gramm
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • aprított dió - 100 gramm
  • só - 1 csipetnyi
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - 1 darab
  • őrölt fehérbors - 2 csipetnyi
  • közepes vöröshagyma - 2 darab
  • grahamliszt - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A gombák felét vágjuk szeletekre, a másik felét vágjuk apróra, csepegtessük le citromlével és szórjuk meg borssal.
  2. Aprítsuk fel a vöröshagymát és fokhagymát.
  3. Forró olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát és dinszteljük meg.
  4. Adjuk hozzá a fokhagymát, szójaszószt, szórjuk meg liszttel, keverd össze, majd lassan öntsük hozzá a Knorr Csirkehúsleves-kockából készült 0,5 liter levest és folyamatosan keverve forraljuk fel, míg a szósz besűrűsödik.
  5. Adjuk hozzá a diót, turmixoljuk össze, adjuk hozzá az apróra darabolt gombát, ízesítsük sóval és borssal, öntsük bele a tejfölt és forraljuk készre.