Gombaleves póréhagymával
Gombaleves póréhagymával
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • víz - 1 liter
  • Knorr Gombakrémleves - 1 csomag
  • tejszín - 0.5 dl
  • póréhagyma - 2 darab
  • csiperkegomba - 200 gramm
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel hosszában a pórét, mossuk meg,majd vágjuk centis szeletekre.
  2. Hevítsünk margarint és dinszteljük meg a póréhagymát rajta.
  3. Adjunk hozzá 1 liter hideg vizet és szórjuk bele a Knorr Gombakrémleves tartalmát, forraljuk fel,majd főzzük kis lángon 5 percig.
  4. Vágjuk szeletekre a megtisztított gombát és pirítsuk meg margarinon. Ízesítsük egy csipet sóval és borssal és egy kis kakukkfűvel.
  5. A kész leveshez adjuk hozzá a pirított gombát. Tálaljuk pirított kenyérkockákkal, tejszínnel és egy kis aprított petrezselyemzölddel.