Gombaleves pirítós szendviccsel
Gombaleves pirítós szendviccsel
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • szárított gomba - 8 darab
  • Knorr Gombakrémleves - 2 csomag
  • hagyma finomra vágva - 1 darab
  • pirítós - 4 szelet
  • gomba - 6 darab
  • reszelt sajt - 2 evőkanál
  • Olaj - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a gombát forró vízbe (200 ml), majd vágjuk vékony csíkokra.
  2. Egy serpenyőben pirítsuk meg a a fele hagymát, adjuk hozzá a szeletelt gombát. Adjunk hozzá 1 l vizet, és főzzük meg benne a beáztatott gombát.
  3. Adjuk hozzá a leves alapot, keverjük el jól és főzzük további 8 percig kis lángon.
  4. A friss gombát vágjuk szeletekbe, vagy cikkekbe és pirítsuk meg a hagyma másik felével egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd tegyük a kész pirítósokra, szórjuk meg reszelt sajttal és olvasszuk rá a sütőben. Tálaljuk a közben elkészült levessel.