Feltöltve:

Gombaleves húsgombóccal

timer 40
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl4 evőkanál
sárgarépa1 darab
vöröshagyma1 darab
darálthús30 dekagramm
majoránna1 teáskanál
bors1 csipetnyi
petrezselyemzöld1 csokor
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
fokhagymagerezd2 darab
burgonya20 dekagramm
Knorr Gombakrémleves1 csomag
liszt1 evőkanál
napraforgóolaj2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A darált húst keverjük össze az aprított petrezselyemzöld nagy részével, majd a zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval, borssal ízesítsük. Formáljunk kis gombócokat a húsból.

  2. 2. lépés

    Egy lábasban hevítsük föl az olajat és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a kis kockákra vágott sárgarépát.

  3. 3. lépés

    A húsgombócokat forgassuk meg egy kevés lisztben és adjuk a hagymához és répához. Néhányszor megkeverve pirítsuk át egy kicsit.

  4. 4. lépés

    Közben a Knorr Gombakrémlevest keverjük el bő fél liter forró vízzel egy habverővel kevergetve, majd adjuk öntsük a lábosba. Adjunk még hozzá egy Knorr marhahúsleves kockát és öntsünk hozzá még 5-6 dl forró vizet.

  5. 5. lépés

    Hozzuk forrásba, majd adjuk hozzá az apró kockákra vágott krumplit. Lassú-közepes lángon főzzük készre 10-12 perc alatt. A végén keverjünk hozzá 2 evőkanál tejfölt. Tálaljuk a maradék frissen vágott petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Tarhonyaleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4

Spárgás kukorica leves

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lebbencsleves ropogós baconnel

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3

Karfiolos csirkeragu leves

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 1

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csorbaleves

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 2