tejföl | dl |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
olaj | 1 evőkanál |
liszt | 1 evőkanál |
gomba | 30 dekagramm |
tarhonya | 3 dekagramm |
Gombaleves a Levesek kategóriában
Alaposan mossuk meg a gombát (hámozni nem kell) és vágjuk fél karikákra. A tönkjét is használjuk fel.
Hámozás után vágjuk apró kockákra a hagymát. Az olajat forrósítsuk meg egy lábosban és pirítsuk rajta üvegesre a hagymát.
Dobjuk rá a gombát, enyhén sózzuk (a leveskockában is lesz só). Fedő alatt pároljuk meg.
Húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a lisztet és jól keverjük össze.
Öntsünk rá 1 l vizet, forraljuk fel és tegyük bele a leveskockákat.
Adjuk hozzá a tarhonyát és főzzük puhára.
Míg megfő, mossuk meg alaposan és aprítsuk fel a petrezselymet.
Ha kész a leves, keverjük bele a tejfölt és szórjuk hozzá az aprított petrezselymet.