Gombakrémleves burgonyalepénnyel
Gombakrémleves burgonyalepénnyel
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 500 milliliter
  • tojás - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sajt - 20 dekagramm
  • burgonya - 60 dekagramm
  • liszt - 4 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • gomba - 250 gramm
  • petrezselyem - 1 csomag
  • étolaj - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a burgonyát, majd reszeljük le.
  2. A lereszelt burgonyához adjuk hozzá a tojásokat, a fűszerkeverékből kb. 4 evőkanállal, valamint 4 evőkanál lisztet és a fél csomag szárított petrezselyemzöldet. Sózzuk meg kicsit. Keverjük össze jól a hozzávalókat.
  3. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. Hagyjuk sülni 60 percet, légkeveréses sütőben.
  4. Miközben sül a lepény, készítsük el a levest. A gombákat pirítsuk meg kevés olajon, adjunk hozzá fűszereket, sót, öntsük fel 5 dl Knorr leveskockából elkészített zöldséglevessel, majd keverjünk hozzá a tejfölből 3 dl-t. Ezután pürésítsük botmixerrel és forraljuk még egyszer fel.
  5. A lepényhez készítsünk mártogatós szószt. 2 dl tejfölt keverjünk össze 2 gerezd átpréselt fokhagymával és szórjuk meg frissen őrölt színes borssal. Kicsit lehet sózni is. Reszeljük le a sajtot.
  6. Szeleteljük fel a lepényt háromszögekre. 3 db lepény szélét kenjük meg a szósszal és tegyünk rá sajtot, majd helyezzünk egyet-egyet a leveses tányérok szélére. A többi lepényt külön tálon helyezzük el.