Rama Vajas Íz | 15 dekagramm |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 3 darab |
liszt | 6 dekagramm |
vöröshagyma | 1 darab |
gomba tisztítva | 50 dekagramm |
száraz fehérbor | 100 milliliter |
só, bors | darab |
tejszín | 300 milliliter |
tojás sárgája | 2 darab |
finomra vágott petrezselyemzöld |
Olvasszuk fel a margarin felét, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk alacsony lángon 4-5 percig, folyamatosan kevergetve, anélkül hogy komolyabb színváltozás állna be.
Öntsük fel 1.5 liter vízzel, keverjük simára habverővel, ízesítsük 3 db Knorr Tyúkhúsleves kockával és lassú tűzön főzzük további 30 percig, időnként megkeverve. Szűrjük át egy finom szűrőn.
Ezalatt olvasszuk fel a maradék margarint, pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát, lassú tűzön, amíg átlátszóvá válik. Adjuk hozzá a szeletelt gombát, pároljuk további 5 percig.
Öntsük fel a megpárolt gombát a fehérborral és forraljuk be a felére.
Adjuk hozzá a levesalapot, forraljuk össze lassú tűzön 5 percig. Húzzuk félre.
Ezalatt keverjük simára a tojássárgáját a tejszínnel. Keverjük a forró leveshez egy habverővel. Tálaljuk azonnal, ízlés szerint szórjuk meg frissen aprított petrezselyem levéllel. Ne forraljuk újra!!!
Hozzászólások