Gombakrémleves
Gombakrémleves
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • tejszín - 2 dl
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • barna csiperkegomba - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A gombát megtisztítjuk felaprítjuk, a vöröshagymát finomra vágjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk és megdinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát megszórjuk az ételízesítővel, aláöntünk 0.5 dl vizet és fedő alatt 20 perc alatt puhára pároljuk a gombát. Időközben megkeverjük ízlés szerint borsozzuk és hozzáadjuk a leveskockát is.
  2. Ha megpuhult a gomba megszórjuk az evőkanálnyi lisztel és felöntjük a tejszínnel. Botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. Visszahelyezzük a tűzre és felöntjük 6-7 dl vízzel . ( a víz mennyisége lehet több vagy kevesebb ki mennyire sűrűn szereti a krémleveseket).
  3. Hagyjuk hogy felforrjon. Ha szükséges ízlés szerint sózhatjuk.