Gombakrémleves
Gombakrémleves
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • víz - 7 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • csiperke gomba - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. ¾ liter vízben oldjunk fel 2 db tyúkhúsleves kockát.
  2. A gombát pucoljuk meg, szeleteljük fel.
  3. A margarinon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a gombát.
  4. Borsozzuk meg és öntsük fel a korábban elkészített húslevessel. Fedő alatt főzzük, míg a gomba megpuhul.
  5. A lisztet keverjük csomómentesre a tejszínnel és sűrítsük be a levest.
  6. Botmixerrel krémesítsük, végül forraljuk össze még egyszer a levest.