Gombakenyér
Gombakenyér
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 3 dl
  • gomba - 30 dekagramm
  • zsömle - 2 darab
  • Knorr Serpenyős gombás csirke Rafinéria - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A zsemlét beáztatjuk a tejbe.
  2. Az olaj és a margarin keverékén megpároljuk a vékonyra szelt gombát.
  3. Amikor a levét elfőtte, felöntjük 3 dl tejjel (használjuk fel az áztató tejet is) és elkeverjük a KNORR Serpenyős gombás csirke alappal. Felforraljuk, kevergetve 2-3 percig főzzük, majd kicsit hagyjuk kihűlni
  4. Addig alaposan kimargarinozunk, és kilisztezünk egy kisebb püspökkenyér formát.
  5. A gombás ragut elkeverjük a jól kinyomkodott zsemlével, a felaprított petrezselyemmel és az egész tojással.
  6. A masszát a formába simítjuk, és 30-35 perc alatt 170-180 C-on aranybarnára sütjük. Hagyjuk kissé hűlni, majd éles késsel felszeleteljük.