Gombahabos pecsenye
Gombahabos pecsenye
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • tejföl - 1 evőkanál
  • Knorr Magyaros Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • tojás - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • sertéskaraj - 40 dekagramm
  • gomba - 15 dekagramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A kicsontozott karajt kiverjük, fűszerezzük a KNORR fűszerkeverékkel és mindkét oldalát hirtelen olajon kisütjük, melegen tartjuk.
  2. A sajtszószt elkészítjük 2 dl tejjel és hűlni félretesszük. A serpenyőben maradt olajon az apróra vágott, gombát és petrezselymet fedő alatt, néhány percig pároljuk. Majd kissé kihűtjük.
  3. A tojás fehérjéből habot verünk, a sajtszószt összekeverjük a kihűlt gombával, a tojások sárgájával és a tejföllel majd a fehérje habbal lazán átkeverjük. A kimargarinozott tűzálló tálra rakott hús szeletekre kenjük a gombahabot. Forró sütőben, 15 percig sütjük.