Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
tejföl | 1 evőkanál |
Knorr Magyaros Fűszervarázs | 1 evőkanál |
tojás | 2 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olaj | 2 evőkanál |
tej | 2 dl |
sertéskaraj | 40 dekagramm |
gomba | 15 dekagramm |
Knorr Sajtszósz alap | 1 csomag |
Gombahabos pecsenye a Főételek kategóriában
A kicsontozott karajt kiverjük, fűszerezzük a KNORR fűszerkeverékkel és mindkét oldalát hirtelen olajon kisütjük, melegen tartjuk.
A sajtszószt elkészítjük 2 dl tejjel és hűlni félretesszük. A serpenyőben maradt olajon az apróra vágott, gombát és petrezselymet fedő alatt, néhány percig pároljuk. Majd kissé kihűtjük.
A tojás fehérjéből habot verünk, a sajtszószt összekeverjük a kihűlt gombával, a tojások sárgájával és a tejföllel majd a fehérje habbal lazán átkeverjük. A kimargarinozott tűzálló tálra rakott hús szeletekre kenjük a gombahabot. Forró sütőben, 15 percig sütjük.