Gombafőzelék
Gombafőzelék
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tej - 2 dl
  • babérlevél - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 3 evőkanál
  • aszalt vargánya - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az aszalt gombát annyi vízzel amennyi jól ellepi feltesszük főni, a babérlevéllel az apróra vágott fokhagymával és hagymával, de nem fedjük le a tetejét és kb 30 percig főzzük.
  2. Közben elkészítjük a rántást egy kanál lisztből és a margarinból.
  3. Kikeverjük a habarást a 2 púpozott evőkanál lisztből a tejjel és a tejfölből.
  4. Amikor megfőtt a gomba, akkor kevés vizet kivesszük belőle és a rántáshoz keverjük, majd beleöntjük az egészet. Utána a habarást is beleöntjük, szükség szerint még sóval ízesítjük. Ha nagyon sűrűnek találjuk akkor még annyi tejjel felöntjük, hogy "közepesen" sűrű legyen. Egyet forralunk még rajta és készen is van.