Feltöltve:

Gombafőzelék

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
tejföl2 dl
vöröshagyma1 darab
tej2 dl
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd2 darab
liszt3 evőkanál
aszalt vargánya40 dekagramm

Gombafőzelék a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az aszalt gombát annyi vízzel amennyi jól ellepi feltesszük főni, a babérlevéllel az apróra vágott fokhagymával és hagymával, de nem fedjük le a tetejét és kb 30 percig főzzük.

2. lépés

Közben elkészítjük a rántást egy kanál lisztből és a margarinból.

3. lépés

Kikeverjük a habarást a 2 púpozott evőkanál lisztből a tejjel és a tejfölből.

4. lépés

Amikor megfőtt a gomba, akkor kevés vizet kivesszük belőle és a rántáshoz keverjük, majd beleöntjük az egészet. Utána a habarást is beleöntjük, szükség szerint még sóval ízesítjük. Ha nagyon sűrűnek találjuk akkor még annyi tejjel felöntjük, hogy "közepesen" sűrű legyen. Egyet forralunk még rajta és készen is van.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem