Gomba salátaágyon
Gomba salátaágyon
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 15 dekagramm
  • paradicsom - 2 darab
  • tojás - 4 darab
  • Globus Majonéz - 7 dekagramm
  • franciasaláta mix - 45 dekagramm
  • sertésmájkrém - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A tojásokat keményre főzzük.
  2. Közben a zöldségkeveréket sós vízben 10 perc alatt megfőzzük.
  3. Amikor a tojások megfőttek , lehűtjük , majd megpucoljuk.
  4. A tojások csúcsosabb végéből egy kis darabot levágunk úgy hogy látszódjon a sárgája. Óvatosan, kiskanállal kivájjuk a sárgájukat egy kis edénybe.
  5. Majd a tojás sárgájukhoz adjuk a levágott tojásfehérjéket, egy kiskanál majonézt és egy kiskanál májkrémet adunk hozzá . Majd alaposan pépesítsük.
  6. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a tojások fehérjébe. Ez lesz a gombánk törzse.
  7. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd a tojásra helyezzük. Ez lesz a kalapja. Majonézből pöttyöket "rajzolunk " a kalapjukra. Egy kicsit betesszük a hűtőbe még a salátát elkészítjük.
  8. A zöldségkeverékhez adjuk a megmaradt majonézt és a 150 g tejfölt , majd ízlés szerint teszünk bele sót és cukrot. Jól összekeverjük. Majd lehűtjük.
  9. Ezután egy tálra egy evőkanálnyi salátát teszünk , majd beleültetjük a gombákat. A maradék salátát külön is tálalhatjuk.