Gomba salátaágyon a Előételek kategóriában
A tojásokat keményre főzzük.
Közben a zöldségkeveréket sós vízben 10 perc alatt megfőzzük.
Amikor a tojások megfőttek , lehűtjük , majd megpucoljuk.
A tojások csúcsosabb végéből egy kis darabot levágunk úgy hogy látszódjon a sárgája. Óvatosan, kiskanállal kivájjuk a sárgájukat egy kis edénybe.
Majd a tojás sárgájukhoz adjuk a levágott tojásfehérjéket, egy kiskanál majonézt és egy kiskanál májkrémet adunk hozzá . Majd alaposan pépesítsük.
Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a tojások fehérjébe. Ez lesz a gombánk törzse.
A paradicsomokat félbe vágjuk, majd a tojásra helyezzük. Ez lesz a kalapja. Majonézből pöttyöket "rajzolunk " a kalapjukra. Egy kicsit betesszük a hűtőbe még a salátát elkészítjük.
A zöldségkeverékhez adjuk a megmaradt majonézt és a 150 g tejfölt , majd ízlés szerint teszünk bele sót és cukrot. Jól összekeverjük. Majd lehűtjük.