Feltöltve:

Gnocchi sajtszósszal, baconchips-el

timer 60
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

burgonya (sárga, lisztesebb fajta)1 kilogramm
liszt20 dekagramm
búzadara1 evőkanál
olívaolaj2 evőkanál
tojás1 darab
1 csapott evőkanál
Knorr Sajtszósz alap2 csomag
tej0.5 liter
Rama Vajas Íz4 dekagramm
szeletelt bacon20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A burgonyát héjában főzzük meg, kb. 25 perc alatt.

  2. 2. lépés

    Forrón hámozzuk meg, törjük össze, hagyjuk kihűlni.

  3. 3. lépés

    A lisztet morzsoljuk el az olajjal, majd keverjük a burgonyához. Adjuk hozzá a búzadarát, a tojást és 1 tk sót. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

  4. 4. lépés

    A burgonyás tésztát osszuk 6 cipóra, sodorjuk ujjnyi vastag rudakká.

  5. 5. lépés

    Vágjuk 2-2.5 cm-es darabokra, egy villa hátoldalával nyomjuk meg az egyik oldalát és enyhén sós, forrásban levő vízben 5 perc alatt főzzük készre.

  6. 6. lépés

    Ezalatt a sajtszószt készítsük el annak tasakján olvasható utasítások alapján, a Rama Vajas Ízzel és a tejjel.

  7. 7. lépés

    A szeletelt bacont tegyük papírtörlő közé, tegyünk egy tányérra és tegyük a mikrohullámú sütőbe, magas fokozaton 2 percre.

  8. 8. lépés

    A kifőtt gnocchit tálaljuk a sajtszósszal leöntve, szalonna chippsel a tetején.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Bolognai ragus palacsinta

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1

Bolognai palacsinta

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 4

Palacsinta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Dödölle

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rakott tészta

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2

Hájas tészta alap recept

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0

Vaníliás metélt

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Fokhagymás, vajas, citromos tészta

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csevapcsicsa

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2

Tarhonyaleves

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1