Gnocchi sajtszósszal, baconchips-el a Főételek kategóriában
A burgonyát héjában főzzük meg, kb. 25 perc alatt.
Forrón hámozzuk meg, törjük össze, hagyjuk kihűlni.
A lisztet morzsoljuk el az olajjal, majd keverjük a burgonyához. Adjuk hozzá a búzadarát, a tojást és 1 tk sót. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
A burgonyás tésztát osszuk 6 cipóra, sodorjuk ujjnyi vastag rudakká.
Vágjuk 2-2.5 cm-es darabokra, egy villa hátoldalával nyomjuk meg az egyik oldalát és enyhén sós, forrásban levő vízben 5 perc alatt főzzük készre.
Ezalatt a sajtszószt készítsük el annak tasakján olvasható utasítások alapján, a Rama Vajas Ízzel és a tejjel.
A szeletelt bacont tegyük papírtörlő közé, tegyünk egy tányérra és tegyük a mikrohullámú sütőbe, magas fokozaton 2 percre.
A kifőtt gnocchit tálaljuk a sajtszósszal leöntve, szalonna chippsel a tetején.