Feltöltve:

Gnocchi padlizsánnal és rákkal

timer 35
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

közepes méretű rák12 darab
koktélparadicsom10 darab
fokhagyma gerezd2 darab
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
petrezselyem zöld1 csokor
sűrített paradicsom1 evőkanál
brandy1 evőkanál
száraz fehér bor120 milliliter
padlizsán1 darab
Liszt1 csipetnyi
extra szűz olíva olaj darab

gnocchi

burgonya500 gramm
Liszt150 gramm

A padlizsán a legsokoldalúbb zöldség. Lehet párolni, olajban sütni, grillezni, sütőben sütni, pirítani, wokban sütni, mikrózni, tölteni, stb. stb. Ha egészben sütjük, akkor mindig szurkáljuk meg, nehogy szétpukkanjon.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tisztítsuk meg a rákokat.Vegyük le a fejüket, majd vágjuk őket 3 felé. Kezdjük el a rákok fejét forró olíva olajon pirítani egy kis petrezselyem zölddel és egy gerezd fokhagymával együtt. Állandóan kevergessük. Öntsük rá a fehérbort és a brandyt, majd forraljuk el az alkoholt belőle. Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt és a pici lisztet. Jól keverjük el. Öntsünk rá hideg vizet, keverjük el, majd főzzük fél órát kis lángon, lefedetlenül.

  2. 2. lépés

    Főzzük a krumplit puhára héjastul. Hagyjuk hűlni, majd szedjük le a héját. Nyomjuk szét krumplinyomóval, majd adjuk hozzá a lisztet. Ízesítsük egy kis sóval, borssal. Gyúrjuk össze, míg teljesen összeáll a tészta. Tegyük félre hűlni (akár a hűtőbe), majd nyújtsuk belőle rudacskákat, ezeket pedig vágjuk fel 2 cm hosszú darabkákra.

  3. 3. lépés

    Kockázzuk fel a padlizsánt.. Reszeljük le, vagy vágjuk angyon apróra a másik fokhagyma gerezdet is. Pirítsuk a fokhagymát egy pici olíva olajon. Majd szedjük ki az olajból. Adjuk az olajhoz a padlizsánt és pirítsuk 5 percig. Adjuk hozzá a fél leveskockát és a felezett koktélparadicsomokat. Pirítsuk 2 percig, majd öntsünk rá 2 merőkanállal a rák alapléből. Adjuk hozzá a feldarabolt rákot. Főzzük meg ezalatt a gnocchit sós vízben. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor kész is vannak. Egy szűrőkanállal vegyük ki őket egy tálba. Keverjük a rákhoz. Főzzük együtt még 1 percig, majd tálaljuk azonnal egy kis friss petrezselyem zölddel a tetején.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem