Gnocchi brokkolival és rákkal
Gnocchi brokkolival és rákkal
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    gnocchi

    • krumpli - 500 gramm
    • finomliszt - 150 gramm

    Szósz

    • brokkoli - 300 gramm
    • spenót - 300 gramm
    • közepes méretű rák - 12 darab
    • fokhagyma gerezd - 3 darab
    • petrezselyem zöld - 0.5 csokor
    • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
    • paradicsom püré - 1 evőkanál
    • fehér bor - 100 milliliter
    • konyak - 1 evőkanál
    • extra szűz olíva olaj - darab
    • liszt - 1 csipetnyi
    • chili pehely - 1 csipetnyi

    Elkészítés:

    1. Tisztítsuk meg a rákokat és távolítsuk el a fejüket. Pirítsuk meg 3 perc alatt nagy lángon a rákfejeket 1 ek olíva olajon egy kis petrezselyem zölddel és fokhagymával. Öntsük hozzá a bort és a konyakot. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Végül adjuk hozzá a paradicsompürét, a csipetnyi lisztet, jól keverjük el, majd fedjük le. Kis lángon főzzük kb. 30 percig.
    2. Tegyük a krumplit sós hideg vízbe, majd főzzük meg. Ha kész, hámozzuk meg és egy krumplinyomóval pürésítsük. Adjuk hozzá a lisztet, egy kis sót, majd jól gyúrjuk össze. Hagyjuk pihenni 20 percig, majd formázzuk meg a gnocchikat.
    3. Szedjük rózsáira a brokkolit, majd főzzük meg sós vízben. Szűrjük le és hűtsük le jeges vízben, hogy ne főjön tovább és a szép színe is megmaradjon. Pirítsuk meg a szétnyomott fokhagyma fejet 2 percig egy evőkanál olíva olajon. Majd távolítsuk el az olajból. Tegyük az olajra a brokkolit és pirítsuk 2 percig. Dobjuk hozzá a leveskockát. Szedjünk rá 2 kis merőkanállal a rák alapléből és szórjuk meg egy kevés chili pehellyel is. A spenótot főzzük meg 1-2 perc alatt, szűrjük le, majd pirítsuk meg serpenyőben egy kis olíva olajon és egy kis fokhagymával (ha fiatal spenótot használunk, nem kell megfőzni). Pirítsuk meg a rákokat egy száraz serpenyőben, míg szép rózsaszínűek nem lesznek. Főzzük ki a gnocchikat forró vízben. Adjuk a brokkolihoz. Tálaljuk a gnocchit a spenóttal, rákokkal és brokkolival.