Feltöltve:

Gnocchi brokkolival és rákkal

timer 50
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

gnocchi

krumpli500 gramm
finomliszt150 gramm

Szósz

brokkoli300 gramm
spenót300 gramm
közepes méretű rák12 darab
fokhagyma gerezd3 darab
petrezselyem zöld0.5 csokor
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
paradicsom püré1 evőkanál
fehér bor100 milliliter
konyak1 evőkanál
extra szűz olíva olaj
liszt1 csipetnyi
chili pehely1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tisztítsuk meg a rákokat és távolítsuk el a fejüket. Pirítsuk meg 3 perc alatt nagy lángon a rákfejeket 1 ek olíva olajon egy kis petrezselyem zölddel és fokhagymával. Öntsük hozzá a bort és a konyakot. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Végül adjuk hozzá a paradicsompürét, a csipetnyi lisztet, jól keverjük el, majd fedjük le. Kis lángon főzzük kb. 30 percig.

  2. 2. lépés

    Tegyük a krumplit sós hideg vízbe, majd főzzük meg. Ha kész, hámozzuk meg és egy krumplinyomóval pürésítsük. Adjuk hozzá a lisztet, egy kis sót, majd jól gyúrjuk össze. Hagyjuk pihenni 20 percig, majd formázzuk meg a gnocchikat.

  3. 3. lépés

    Szedjük rózsáira a brokkolit, majd főzzük meg sós vízben. Szűrjük le és hűtsük le jeges vízben, hogy ne főjön tovább és a szép színe is megmaradjon. Pirítsuk meg a szétnyomott fokhagyma fejet 2 percig egy evőkanál olíva olajon. Majd távolítsuk el az olajból. Tegyük az olajra a brokkolit és pirítsuk 2 percig. Dobjuk hozzá a leveskockát. Szedjünk rá 2 kis merőkanállal a rák alapléből és szórjuk meg egy kevés chili pehellyel is. A spenótot főzzük meg 1-2 perc alatt, szűrjük le, majd pirítsuk meg serpenyőben egy kis olíva olajon és egy kis fokhagymával (ha fiatal spenótot használunk, nem kell megfőzni). Pirítsuk meg a rákokat egy száraz serpenyőben, míg szép rózsaszínűek nem lesznek. Főzzük ki a gnocchikat forró vízben. Adjuk a brokkolihoz. Tálaljuk a gnocchit a spenóttal, rákokkal és brokkolival.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem