Feltöltve:

Gluténmentes zsemle, vagy kenyér

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor1 teáskanál
liszt25 dekagramm
tej250 milliliter
élesztő2 dekagramm
étolaj2 evőkanál
1 teáskanál
gluténmentes psyllium rostadalék, ettől jobb az állaga és tovább puha marad1 kis

Gluténmentes zsemle, vagy kenyér a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a mokkáskanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Kimérjük a liszteket, rászórjuk a gluténmentes psyllium rostadalékot , a sót és így összekeverjük.

2. lépés

Beleöntjük az élesztős tejet és habverővel (a robotgép habverőjével) simára keverjük. Végül hozzáadjuk az étolajat és azzal együtt még kicsit keverjük. Mire végzünk, a folyékony tésztánk keményebb állagú lesz, könnyen formázhatóvá válik.

3. lépés

Vizes kézzel közepes, alma nagyságú gombócokat formálunk és papírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejükre lehet szezámmagot, tökmagot, lenmagot vagy napraforgómagot is szórni.

4. lépés

A megformázott gombócokat langyos helyen hagyjuk kelni kb. 20-30 percig, de látjuk, mikor már szépen megindult, betehetjük sülni, mert ott is kel még. 25-30 perc alatt sül készre.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem