Feltöltve:

Gluténmentes zsemle, vagy kenyér

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor1 teáskanál
liszt25 dekagramm
tej250 milliliter
élesztő2 dekagramm
étolaj2 evőkanál
1 teáskanál
gluténmentes psyllium rostadalék, ettől jobb az állaga és tovább puha marad1 kis

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a mokkáskanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Kimérjük a liszteket, rászórjuk a gluténmentes psyllium rostadalékot , a sót és így összekeverjük.

  2. 2. lépés

    Beleöntjük az élesztős tejet és habverővel (a robotgép habverőjével) simára keverjük. Végül hozzáadjuk az étolajat és azzal együtt még kicsit keverjük. Mire végzünk, a folyékony tésztánk keményebb állagú lesz, könnyen formázhatóvá válik.

  3. 3. lépés

    Vizes kézzel közepes, alma nagyságú gombócokat formálunk és papírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejükre lehet szezámmagot, tökmagot, lenmagot vagy napraforgómagot is szórni.

  4. 4. lépés

    A megformázott gombócokat langyos helyen hagyjuk kelni kb. 20-30 percig, de látjuk, mikor már szépen megindult, betehetjük sülni, mert ott is kel még. 25-30 perc alatt sül készre.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Hamburger zsemle

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 3