Feltöltve:

Gluténmentes narancsos-étcsokoládés kuglóf - Szűcs Réka - ízből tíz konyhájából

timer 200
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A kuglófhoz

narancs225 gramm
Sütőpor1 teáskanál
őrölt mandula150 gramm
kristálycukor150 gramm
őrölt fahéj1/2 teáskanál
őrölt gyömbér1/2 teáskanál
Tojás3 darab
1 csipetnyi

A forma előkészítéséhez

vaj1 evőkanál
őrölt mandula1 amennyit felvesz

Az étcsokoládé öntethez

Étcsokoládé50 gramm
habtejszín30 gramm
1 csipetnyi
méz1 teáskanál

A kuglóf díszítéséhez

gránátalma magjai1 darab

Sütéshez

Sütési idő 70 perc
Sütési hőmérséklet 170 °

Alternatív étrend

Gluténmentes narancsos-étcsokoládés kuglóf - Szűcs Réka - ízből tíz konyhájából a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A narancsot egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd közepes lángon 2-2,5 óra alatt puhára főzzük.

2. lépés

A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.

3. lépés

A megfőtt narancsot félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, végül késes robotgépben pürésítjük. 225 g narancspürére van szükségünk.

4. lépés

Az összes többi hozzávalót a robotgépbe tesszük, majd addig keverjük, amíg homogén masszát kapunk.

5. lépés

A kuglóf formát kivajazzuk és az őrölt mandulával körbehintjük. Majd beleöntjük a narancsos-mandulás tésztát.

6. lépés

A kuglófot 1 óra-1 óra 10 perc alatt készre sütjük. A 40. perc környékén ellenőrizzük a tésztát, ha nagyon barnulna tegyünk rá alufóliát.

7. lépés

Sütőből kivéve hagyjuk hűlni 15 percet, majd fordítsuk ki a formából. Hagyjuk teljesen kihűlni.

8. lépés

Az öntethez a csokoládét és a tejszínt egy hőálló tálba mérjük, majd vízgőz felett megolvasztjuk.

9. lépés

Belekeverjük a sót, valamint a mézet, egyneművé keverjük.

10. lépés

Végül leöntjük az elkészült kuglófot, és megszórjuk a gránátalma magokkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem