Glutén-, és laktózmentes mandulás keksz
Glutén-, és laktózmentes mandulás keksz
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • rizsliszt - 120 gramm
  • kukoricaliszt - 120 gramm
  • útifűmaghéj - 1 teáskanál
  • darált mandula - 60 gramm
  • Rama Laktózmentes sütőmargarin - 150 gramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • porított eritrit - 120 gramm

Elkészítés:

  1. A kétféle lisztet, a darált mandulát és az útifűmaghéjat összekeverjük.
  2. A tojássárgájákat kikeverjük a margarinnal és a porított eritrittel.
  3. Az alapanyagokat egynemű tésztává gyúrjuk, majd fóliával letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
  4. Fél óra elteltével kukoricaliszttel meghintett szilikon nyújtólapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, s a kiválasztott formákkal kiszúrjuk a mintákat.
  5. A formákat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (kb. 2 tepsi lesz ebből a tésztamennyiségből).
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 8 percig sütjük őket. Ne ijedjünk meg, ha a meleg sütemény törékeny, nagyon puha. Ha kihűl a finomság, megfelelő állagot kapunk.