Feltöltve:

Glutén-, és laktózmentes mandulás keksz

timer 60
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

rizsliszt120 gramm
kukoricaliszt120 gramm
útifűmaghéj1 teáskanál
darált mandula60 gramm
Rama Laktózmentes sütőmargarin150 gramm
tojássárgája2 darab
porított eritrit120 gramm

Elkészítés

1. lépés

A kétféle lisztet, a darált mandulát és az útifűmaghéjat összekeverjük.

2. lépés

A tojássárgájákat kikeverjük a margarinnal és a porított eritrittel.

3. lépés

Az alapanyagokat egynemű tésztává gyúrjuk, majd fóliával letakarva fél órára hűtőbe tesszük.

4. lépés

Fél óra elteltével kukoricaliszttel meghintett szilikon nyújtólapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, s a kiválasztott formákkal kiszúrjuk a mintákat.

5. lépés

A formákat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (kb. 2 tepsi lesz ebből a tésztamennyiségből).

6. lépés

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 8 percig sütjük őket. Ne ijedjünk meg, ha a meleg sütemény törékeny, nagyon puha. Ha kihűl a finomság, megfelelő állagot kapunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem