Feltöltve:

Glutén-, és laktózmentes mandulás keksz

timer 60
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

rizsliszt120 gramm
kukoricaliszt120 gramm
útifűmaghéj1 teáskanál
darált mandula60 gramm
Rama Laktózmentes sütőmargarin150 gramm
tojássárgája2 darab
porított eritrit120 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A kétféle lisztet, a darált mandulát és az útifűmaghéjat összekeverjük.

  2. 2. lépés

    A tojássárgájákat kikeverjük a margarinnal és a porított eritrittel.

  3. 3. lépés

    Az alapanyagokat egynemű tésztává gyúrjuk, majd fóliával letakarva fél órára hűtőbe tesszük.

  4. 4. lépés

    Fél óra elteltével kukoricaliszttel meghintett szilikon nyújtólapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, s a kiválasztott formákkal kiszúrjuk a mintákat.

  5. 5. lépés

    A formákat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (kb. 2 tepsi lesz ebből a tésztamennyiségből).

  6. 6. lépés

    180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 8 percig sütjük őket. Ne ijedjünk meg, ha a meleg sütemény törékeny, nagyon puha. Ha kihűl a finomság, megfelelő állagot kapunk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek