Expressz rántott csirkemell
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - kilogramm
  • kefír - 1 doboz
  • Sütőpor - 1 kávéskanál
  • mexikói fűszerkeverék - 3 kávéskanál
  • zabpehely - 2 evőkanál
  • zabliszt - 6 evőkanál
  • olaj a sütéshez - 1 adag
  • Globus Majonézes Fokhagymás Szósz - 1 adag
  • Globus Paradicsomos Kaliforniai Paprikás Szósz - 1 adag
  • saláta keverék - 1 adag

Elkészítés:

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. Készítünk egy keveréket a sütőporból, fűszerkeverékből, kefirből, zabpehelyből és zablisztből. Ebbe mártjuk bele a csirkemelleket.
  3. Bő olajban kisütjük a "bepanírozott" csirkemell csíkokat vagy elősütjük és sütőben az egészet készre sütjük.
  4. A kisütött csirkemell csíkokat friss salátával, Globus Majonézes Fokhagymás és Paradicsomos Kaliforniai Paprikás Szószokkal tálaljuk.