Feltöltve:

Gica süti

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

babapiskóta20 dekagramm
tej3 dl
kakaó3 evőkanál
natúr joghurt2 dl
hulala tejszín2 dl
citrom héja és leve1 darab
porcukor5 evőkanál
expressz zselatin fix1 csomag
tej9 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
cukor8 evőkanál
Rama margarin15 dekagramm
tejszín2 dl
porcukor1 darab
tejszín és színezék a tetejére1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A babapiskóta felét beáztatjuk a kakaóba, és egy nagy tortaforma aljára helyezzük. A 9 dl tejből, a 2 csomag pudingporból és 8 evőkanál cukorból a szokásos módon pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni.

2. lépés

Amíg a puding hűl, elkészítjük a citromos krémet. 2 dl joghurthoz hozzákeverjük az expressz zselatint. Habverővel kb. 2 percig verjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, valamint a kemény habbá felvert 2 dl tejszínt és 5 evőkanál porcukrot. Az elkészített krémet egyenletesen a babapiskótára kenjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.

3. lépés

Az időközben lehűlt pudingba habverővel belekeverjük a szobahőmérsékletű Rama margarint.

4. lépés

A maradék babapiskótát szintén kakaóba áztatjuk, és a citromos krémre tesszük. Ráöntjük a vaníliás krémet, majd a 2 dl tejszínből felvert kemény habbal befedjük a tortát. Hűtőben tartjuk legalább 2 órát. Ha maradt tejszínünk, ételszínezékkel tetszés szerint díszíthetjük a tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem