Feltöltve:

Géza bácsi négercsókja

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
tej7 dl
hulala tejszín1 dl
Ráma25 dekagramm
Dr. Oetker Expressz zselatin fix1 csomag

A piskótához

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt5 evőkanál
kakaópor1.5 evőkanál
sütőpor1 csomag
hulala tejszín0.5 dl
szeder vagy más gyümölcs25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Piskóta elkészítése: a tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, és félre teszem. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, aztán belekeverem a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a Hulalát és a szedret vagy más gyümölcsöt. Végül, óvatosan beleforgatom a tojásfehérje felvert habját, és megsütöm.

2. lépés

Amíg a tészta sül, elkészítem a krémet. Megfőzőm a pudingot és hűlni hagyom. A cukorral kikeverem a puha Ramát, majd belekeverem a kihűlt pudingot, a Hulalát és a zselatin fixet, és jól eldolgozom, majd a hűtőben pihentetem. (Én 1/2 órára tettem a hűtőbe).

3. lépés

A kihűlt tésztát kettévágom, és megtöltöm a krémmel úgy, hogy hagyok egy kevés krémet a sütemény tetejére is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem