Feltöltve:

Gesztenyetorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk

A tojáskrémhez

tej6 dl
liszt3 evőkanál
kristálycukor5 evőkanál
tojássárgája3 darab

A díszítéshez

tortabevonó tejcsokis5 dekagramm
gesztenyemassza10 dekagramm
kakaó1 evőkanál
tejszínhabpor1 csomag
porcukor2 evőkanál

Szükséges még

fagyasztott gesztenyemassza30 dekagramm
porcukor3 evőkanál
dkg.Rama20 darab
rum1 evőkanál
étcsoki10 dekagramm

A piskótához

porcukor a tojássárgához14.5 dekagramm
tojás7 darab
hideg víz2 evőkanál
dió5 dekagramm
1 csipetnyi
finomliszt14.5 dekagramm
étkezési keményítő9 dekagramm
porcukor a tojásfehérjéhez9 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótához a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 9 dkg porcukrot. A tojássárgákat is habosra keverjük a 14,5 dkg porcukorral, és 2 ek vízzel. A tojássárgás masszához adjuk kanalanként a habot, és az étkezési keményítővel elkevert lisztet felváltva, és a darált diót. Ügyelünk arra, hogy a hab ne törjön össze. Nagy tortaformában - 24cm - közepes lángon megsütjük. A tojáskrémhez a tojássárgát kikeverjük a cukorral, hozzáöntjük a lisztet, amit csomómentesre kevertünk a tejjel. Kis lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Azután a csokit gőz fölött felolvasztjuk, nem várjuk meg amíg kihűl, előtte belekeverjük Rama felét. A többi Ramát habosra keverjük a porcukorral, és a langyosra hűlt Ramás csokival, ezután következik a villával összetört gesztenyepüré, 30 dkg. Ha szép simára elkevertük, akkor jöhet bele kanalanként a tojáskrém. A piskótát 3 lapba vágjuk, és úgy töltjük meg a krémmel, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. A tejszínhabot elkészítjük a porcukorral és a kakaóval, 12 habrózsával díszítjük a kész tortát, valamint 6 db csokis gesztenyével. Ehhez 6 kis félgömböt formálunk, fogpiszkálóra tűzzük, és úgy mártjuk bele a felolvasztott csokiba, hogy egy kis rész szabadon maradjon. A megmártott gesztenyéket egy almába tűzzük amíg a csoki megdermed. Minden második habrózsához teszünk egy csokis gesztenyét.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre