Feltöltve:

Gesztenyetorta

timer 2
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

8 tojásos piskótalap1 darab

krem

gesztenyepüré45 dekagramm
rum4 evőkanál
tojássárgája3 darab
cukor8 dekagramm
tejszín2.5 dl
savanykás lekvár8 dekagramm

Teteje

tejszín2 dl

Elkészítés

1. lépés

A 40 dkg gesztenyepürét összedolgozzuk a rummal. A tojássárgákat és a cukrot gőz fölött sűrű krémmé keverjük, majd kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A 2,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a krémmel. A piskótát 3 lapra vágjuk. A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a tortalapokat. Az alsó lapra rákenjük a gesztenyekrém felét, rátesszük a másik lapot, erre pedig jön a krém másik fele, majd a 3-dik piskótalap. Torta bevonása ízlés szerint, akár csokival, tejszínnel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem