Feltöltve:

Gesztenyetorta

timer 80
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojásból csokoládés piskóta7 darab

krem

gesztenyemassza20 dekagramm
rum0.5 dl
krémpor10 dekagramm
tej5 dl
cukor40 csapott mokkáskanál
Ráma60 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Hét tojásos csokis piskótát három részre vágunk és a lapokat kevés rummal meglocsoljuk. 20 dkg gesztenyemasszát fél dl rummal kikeverünk, a Ramának a felét elkészítjük és hozzákeverjük a gesztenyés péphez.

2. lépés

Három részre osztjuk a krémet, betöltjük a tortát, lekenjük kívülről és dermedni hagyjuk a hűtőben.

3. lépés

Áthúzhatjuk olvasztott csokival, díszíthetjük gesztenyedíszekkel, vagy egyszerűen zsákból nyomjunk díszeket a tortára.

4. lépés

Ha még finomabbat akarunk csinálni, akkor tegyünk a krémbe magozott meggybefőttet. A Ramát és a 10 dkg krémport elkeverjük egy pici tejjel. 5 dl tejet felforralunk 40 dkg cukorral, ráöntjük a krémporos alapra és gyorsan elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre, (tehát már a krémporos alapot is egy főzős edénybe keverjük ki a hideg tejjel) és pöfögésig főzzük, állandó keverés mellett, majd teljesen kihűtjük a krémet.

5. lépés

15 dkg Ramát felforrósítunk. 45 dkg Ramát pedig belekeverünk, habosra. Ehhez adjuk hozzá a pudingkrémet és a folyékony Ramát. Addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem