Feltöltve:

Gesztenyetorta

timer 80
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojásból csokoládés piskóta7 darab

krem

gesztenyemassza20 dekagramm
rum0.5 dl
krémpor10 dekagramm
tej5 dl
cukor40 csapott mokkáskanál
Ráma60 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Hét tojásos csokis piskótát három részre vágunk és a lapokat kevés rummal meglocsoljuk. 20 dkg gesztenyemasszát fél dl rummal kikeverünk, a Ramának a felét elkészítjük és hozzákeverjük a gesztenyés péphez.

  2. 2. lépés

    Három részre osztjuk a krémet, betöltjük a tortát, lekenjük kívülről és dermedni hagyjuk a hűtőben.

  3. 3. lépés

    Áthúzhatjuk olvasztott csokival, díszíthetjük gesztenyedíszekkel, vagy egyszerűen zsákból nyomjunk díszeket a tortára.

  4. 4. lépés

    Ha még finomabbat akarunk csinálni, akkor tegyünk a krémbe magozott meggybefőttet. A Ramát és a 10 dkg krémport elkeverjük egy pici tejjel. 5 dl tejet felforralunk 40 dkg cukorral, ráöntjük a krémporos alapra és gyorsan elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre, (tehát már a krémporos alapot is egy főzős edénybe keverjük ki a hideg tejjel) és pöfögésig főzzük, állandó keverés mellett, majd teljesen kihűtjük a krémet.

  5. 5. lépés

    15 dkg Ramát felforrósítunk. 45 dkg Ramát pedig belekeverünk, habosra. Ehhez adjuk hozzá a pudingkrémet és a folyékony Ramát. Addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem