Feltöltve:

Gesztenyetorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

porcukor8 evőkanál
tojás8 darab
liszt4 evőkanál
kakaópor4 evőkanál
sütőpor1 darab

Krémhez

vaníliás puding1 csomag
tej4 dl
gesztenyemassza25 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Tetejére

tejszínhabpótló por1 csomag
tej1.5 dl
habfixáló1 darab
szelet csokoládé1 kis

Elkészítés

1. lépés

A 8 tojássárgát habosra keverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, a sütőport, a kakaót, valamint a kemény habbá vert fehérjéket. Lisztezett tortaformába töltöm, 180 fokon 30-35 percig sütöm. A krémhez a 4 dl tejből elkészítem a pudingot, amikor langyosra hűlt hozzákeverem géppel a gesztenyemasszát és a Ramát. A kihűlt tésztát két lapra vágom, az alját megkenem krémmel, ráteszem a tetejét, azt is megkenem krémmel. A torta tetejére tejszínhab kerül, amelyre egy kevés csokoládét reszelek. Fogyasztás előtt 2-3 órát hűteni kell.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem